ua en ru

На Закарпатті підтоплено прибережні смуги і 33 домогосподарства

На Закарпатті підтоплено прибережні смуги і 33 домогосподарства Фото: ріка Біла Тиса вийшла з берегів і підтопила будинки

Сильна злива сформувала інтенсивний місцевий стік із потужними селевими потоками

У Рахівському районі Закарпатської області 26 червня внаслідок несприятливих погодних умов (сильна локальна злива), сформувався інтенсивний місцевий стік із потужними селевими потоками, який спричинив підтоплення прибережних смуг та 33 домогосподарств. Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Зокрема зазначено, що в с. Луги Рахівського району частково пошкоджено опори 2-х мостів через бокові потоки, що впадають у р. Біла Тиса.


"Проїзд транспортних засобів не обмежувався. Технічний стан і терміни відновлення пошкоджених мостів буде визначено комплексною комісією після їхнього обстеження 27 червня", - йдеться в повідомленні.

До аварійно-відновлювальних робіт залучено 42 особи та 14 одиниць техніки, в тому числі від ДСНС - 7 осіб та 1 одиниця техніки.

Нагадаємо, на Закарпатті в невеликому місті Виноградів 21 червня пройшла сильна злива з градом розміром у перепелине яйце. За словами людей, місцями шматки льоду сягали 5 сантиметрів.