ua en ru

Необхідно повернутися до Конституції 2004 року, нічого в ній не змінюючи, - Медведчук

З кожним днем загроза економічного колапсу країни стає все більш реальною. Політики зараз зобов'язані перш за все подумати про те, чи будуть працювати українські підприємства, чи будуть виплачуватися пенсії та зарплати. Про це заявляє лідер Громадського руху "Український вибір " Віктор Медведчук.

Політик зазначає, що економічна ситуація в Україні зараз потребує якнайшвидшого політичного врегулювання, яке неможливе без досягнення згоди в питанні конституційної реформи.

"А от на цей рахунок єдиної думки немає і явно не буде. Лідери опозиції не здатні домовитися навіть між собою, не те що з владою . Арсеній Яценюк пропонує максимально обмежити повноваження президента, тоді як Віталій Кличко цього не бажає, Юлія Тимошенко вимагає взагалі відмовитися від переговорів з владою і так далі", - аналізує ситуацію Медведчук.

Також, на думку політика, неможливо проводити переговори з майданом, оскільки там немає такої людини, яка могла б не тільки висувати вимоги, а й гарантувати їх виконання.

"Як активний учасник конституційного процесу 2004 можу сказати, що тоді умови для конституційної реформи були набагато сприятливішими. Тоді було три суб'єкти переговорів: президент з парламентською більшістю, партії Мороза і Симоненка. Але все одно процедура узгодження позицій зайняла багато місяців і була дуже і дуже непростою. Сьогодні кількість суб'єктів переговорів не піддається обчисленню, а це означає, що реальні переговори просто неможливі", - заявляє лідер руху.

Віктор Медведчук стверджує, що опозиція сама не в змозі висунути план конституційної реформи, який схвалили б усі її лідери.

Таким чином, єдиний вихід з даної ситуації політик бачить у тому, щоб повернутися до Конституції 2004 року, нічого в ній не змінюючи.