ua en ru

У німецькому Кельні тисячі мусульман протестували проти терору

У німецькому Кельні тисячі мусульман протестували проти терору Фото: протест мусульман у Кельні (dw.com)

Вони вийшли на акцію "Без нас: мусульмани і їх прихильники проти насильства і терору"

Акція "Без нас: мусульмани і їх прихильники проти насильства і терору" пройшла 17 червня в центрі німецького міста Кельн (земля Північний Рейн - Вестфалія). Учасники заходу заявили про своє прагнення дистанціюватися від актів екстремізму та терористичних нападів, скоєних радикальними ісламістами, передає DW.

Зазначено, що присутні пройшли маршем від станції метро Хоймаркт до площ Ноймаркт і Рудольфплатц. Експерт з ісламу і одна з організаторів ходи Ламья Каддор, яка раніше обіймала посаду голови Ліберально-ісламського союзу Німеччини, повідомила, що в акції взяли участь близько 3 тисяч осіб. За даними поліції, в марші взяли участь близько тисячі осіб.

Як повідомляється, захід підтримали Центральна рада мусульман Німеччини, представники турецької громади в ФРН і відомий єгипетський активіст Тарек Мухаммед. Водночас "Турецько-ісламський союз релігійних установ" (Ditib) й "Ісламська рада ФРН", яку Федеральне відомство з охорони конституції (Verfassungsschutz) відносить до екстремістських організацій, брати участь у ньому відмовилися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад тисячу людей 17 червня зібралися під стінами резиденції прем'єр-міністра Великобританії на Даунінг Стріт із вимогою відставки Терези Мей після трагічної пожежі в Grenfell Tower.