ua en ru

Після пожежі в Лондоні проходять масові протести проти Мей

Після пожежі в Лондоні проходять масові протести проти Мей Фото: протест у Лондоні (twitter.com/TownsendMark)

Протестувальники вважають, що Мей повинна негайно піти у відставку

Більше тисячі людей 17 червня 2017 року зібралися під стінами резиденції прем'єр-міністра Великобританії на Даунінг Стріт із вимогою відставки Терези Мей після трагічної пожежі в Grenfell Tower. Про це повідомляє The Guardian.

Протестувальники переконані, що прем'єр неадекватно відреагувала на події навколо пожежі в багатоповерхівці Лондона, в якій загиблими, за попередніми даними вважаються 58 осіб. При цьому багато хто з присутніх протестувальників дуже розлючені.

"Майже одностайно протестувальники вважають, що Мей повинна негайно піти у відставку, слово "боягуз" найчастіше використовують стосовно Терези Мей", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що поки на вулиці триває протест, ​​Мей проводить зустріч у своїй резиденції з волонтерами, рідними жертв і жителями Grenfell Tower.

Раніше Мей різко критикували за те, що вона протягом трьох днів уникала особистої зустрічі з постраждалими в результаті пожежі. У п'ятницю Мей таки побачилася з людьми, але зустріч видалася неприємною для прем'єра: її проводжали криками "Ганьба".

Нагадаємо, під час пожежі в лондонській багатоповерхівці Grenfell Tower пропали безвісти близько 70 людей, при цьому поліція офіційно вважає загиблими на пожежі щонайменше 58 осіб.