ua en ru

Німецька прокуратура зацікавилася Mossack Fonseca більше року тому

Німецька прокуратура зацікавилася Mossack Fonseca більше року тому Фото: німецька прокуратура зацікавилася Mossack Fonseca більше року тому

Справу порушили після того, як податкові органи придбали за 1 млн євро диск з секретними даними Mossack Fonseca

Прокуратура Кельна порушила кримінальну справу проти юридичної компанії Mossack Fonseca більше року тому, передає DW з посиланням на німецькі ЗМІ.

Повідомляється, що справу проти панамської юридичної фірми було порушено після того, як податкові органи федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія придбали майже за мільйон євро компакт-диск з секретними даними Mossack Fonseca. При цьому мова йшла про значно менший обсяг інформації, ніж у "Панамських досьє", що витекли в інтернет. Однак у результаті багато німецьких громадян змушені були визнати провину в ухиленні від сплати податків.


Нагадаємо, в неділю, 3 квітня, було опубліковано масштабне розслідування про причетність світових лідерів, політиків, спортсменів і діячів культури до офшорних операцій.

В руках журналістів виявилися матеріали про діяльність юридичної компанії Mossack Fonseca з реєстрації та ведення офшорних компаній, які назвали "панамськими документами".