ua en ru

Деякі українські політики стали об'єктами для посмішок або презирства на Заході, - Клімкін

Деякі українські політики стали об'єктами для посмішок або презирства на Заході, - Клімкін Фото: міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Українські політики намагаються використовувати зовнішню політику у якості "певного важеля" впливу всередині країни

Відсутність єдиної зовнішньополітичної лінії українських політиків, а також використання зовнішньої політики як "певного важеля" для впливу всередині країни викликають у західних політиків "зневажливе ставлення". Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Клімкін заявив, що такі дії, як поїздка народного депутата Андрія Артеменка з "мирним планом" в США, викликають тільки "посмішки з боку міжнародних партнерів".

"У багатьох країнах, незважаючи на будь-які внутрішні чвари, як правило, всі говорять якщо не однією мовою, то, як мінімум, одним набором меседжів для зовнішнього світу. А у нас всі використовують зовнішній вимір як "певний важіль" для використання у внутрішній політиці. Це робить деяких українських політиків об'єктом посмішок з боку наших міжнародних партнерів, а деяких — об'єктом презирливого ставлення", - заявив Клімкін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін сумнівається в перспективах укладення мирної угоди з Російською Федерацією, яка б припинила спроби дестабілізації України, найближчим часом.