ua en ru

Деякі обласні центри не закрили школи на карантин через коронавірус

Деякі обласні центри не закрили школи на карантин через коронавірус Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Навчання продовжиться в Харкові, Кропивницькому, Тернополі, Черкасах і Луцьку

В Україні у п'яти обласних центрах відмовилися закривати школи у зв'язку із загальнонаціональним карантином у зв'язку з поширенням коронавірусу у світі. Інформацію про ситуації в регіонах України зібрала РБК-Україна.

Зокрема, відмовилися закривати навчальні заклади через коронавірус в Харкові, Кропивницькому, Тернополі, Черкасах і Луцьку.

Щодо навчального процесу в Сумах рішення буде прийматися завтра, 12 березня.

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів ввів карантин в Україні через поширення коронавірусу у світі. Карантин був введений у всіх областях з 12 березня по 3 квітня. При цьому заборонені масові зібрання понад 200 осіб, будуть закриті навчальні заклади, а також закрито авіасполучення з деякими країнами.

Відзначимо, на цей час в Україні зафіксований лише один випадок коронавірусу. 3 березня у Чернівцях виявили вірус у чоловіка, що повернувся з Італії. Всього станом на 11 березня Центр громадського здоров'я отримав 43 підозри про захворювання коронавірусом.

Також РБК-Україна писало, що 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила пандемію коронавірусу у світі. До цього пандемію оголошували у 2009 році під час "свинячого" грипу.