ua en ru

Негативна реакція Заходу повинна переконати депутатів не голосувати за закон про олігархів, - нардеп

Негативна реакція Заходу повинна переконати депутатів не голосувати за закон про олігархів, - нардеп Фото: народний депутат "Голосу" Сергій Рахманін (goloszmin.org)

Критична реакція Заходу повинна переконати Верховну раду не приймати "чутливий" проект закону про олігархів.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву народного депутата ("Голос"), члена комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони Сергія Рахманіна.

"Законопроект, який сподіваюся, що не стане законом, хоча є всі підстави вважати, що за нього набирається відповідна кількість голосів. Хіба що реакція притомних людей в західному світі і можливо негативна реакція Венеційської комісії, скажімо так, примусить переглянути цю точку зору", - заявив Рахманін.

Член комітету з питань нацбезпеки і оборони вважає, що Рада не повинна приступати до розгляду проект закону про олігархів без отримання висновку Венеційської комісії.

"Я би на місці верховної влади і президента, як ініціатора цього законопроекта, все ж таки дочекався б висновків Венеційської комісії. Якщо говорити про якісь чутливі законопроекти, то використання рекомендацій Венеційської комісії, скажімо, так є бажаним", - зазначив Рахманін.

В цілому нардеп розкритикував проект закону, як акт піару для діючої влади.

"Яким чином це (закон про олігархів –прим.) може примусити олігархів буде соціально відповідальними, про що неодноразово говорив президент, я особисто не знаю. Цей законопроект він почасти про піар, почасти про публічне приниження", - додав Рахманін.