ua en ru

Нафта Brent торгується вище 77 доларів за барель

Нафта Brent торгується вище 77 доларів за барель Фото: видобуток нафти (lukoil.ru)

Нафта Brent торгується на позначці в 77,29 доларів за барель

Ціна північноморської нафти марки Brent у четвер вдень, 6 вересня 2018 року, знаходиться вище позначки в 77 доларів за барель. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Так, станом на 11:35 за київським часом ціна нафти Brent перебувала на рівні 77,29 доларів за барель. Це на 0,05% вище рівня закриття попередніх торгів.

Нагадаємо, раніше президент Ірану Хасан Рухані заявляв, що Іран буде і надалі експортувати нафту, незважаючи на очікуване відновлення санкцій США. За його словами, Іран зіткнувся з економічною та психологічною війною, на передньому краї якої знаходиться нафта і газ.

Зазначимо, також повідомлялося, що 27 серпня іранські адвокати звернулися до Міжнародного суду ООН з проханням скасувати санкції США, запроваджені адміністрацією президента США Дональда Трампа проти Тегерана. У позові йдеться, що санкції США "завдають шкоди і без того слабкій іранській економіці і порушують умови маловідомого договору про дружбу між двома країнами". Рішення суду по справі очікується протягом місяця, разом з тим, точна дата не встановлена.