ua en ru

Нафта Brent торгується нижче 82 доларів за барель

Нафта Brent торгується нижче 82 доларів за барель Фото: видобуток нафти (lukoil.ru)

Brent торгується на позначці 81,77 долара за барель

Ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні вранці, 28 вересня 2018 року, знаходиться нижче позначки 82 долара за барель. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Станом на 10:00 за київським часом ціна нафти Brent перебувала на рівні 81,77 долара за барель. Це на 0,12% вище рівня закриття попередніх торгів. У той же час ф'ючерсні контракти на WTI торгується близько 72,27 долара за барель, що на 0,21% вище попереднього закриття.

Зазначимо, на сьогодні у фокусі уваги інвесторів залишаються санкції США проти Ірану та їх наслідки для світового нафтового ринку. На думку аналітиків банку ANZ, ринок недорахується близько 1,5 млн барелів нафти на добу через санкцій, тоді як компенсувати випадання іранських барелів іншим виробникам навряд чи буде під силу.

Нагадаємо, раніше в Ірані розповіли, як президент США Дональд Трамп може зупинити зростання цін на нафту. На думку іранської влади, для цього американському лідеру слід перестати втручатися в ситуацію на Близькому Сході і зняти санкції з Тегерана.