ua en ru

В Ірані розповіли, як Трамп може зупинити зростання цін на нафту

В Ірані розповіли, як Трамп може зупинити зростання цін на нафту Фото: Дональд Трамп (Chairman of the Joint Chiefs of Staff)

Трампа закликали перестати втручатися у ситуацію на Близькому Сході

Міністр нафти Ірану Біжан Зангане заявив, що якщо президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп хоче, щоб ціна на нафту перестала рости, він повинен перестати втручатися у ситуацію на Близькому Сході, передає агентство Reuters.

Міністр зазначив, що Трамп намагається значно скоротити експорт іранської нафти.

"Пан Трамп намагається значно скоротити експорт іранської нафти і зробити так, щоб ціни на нафту не росли, але ці дві речі не можуть статися одночасно... Якщо він хоче, щоб ціна на нафту не росла, а ринок не дестабілізувався, він повинен припинити невиправдане і руйнівний втручання на Близькому Сході і перестати перешкоджати виробництву і експорту іранської нафти", - підкреслив Зангане.

Нагадаємо, ціни на нафту WTI помірно знижувалися вранці в середу, тоді як котирування Brent залишалися малорухомими. Зокрема, ф'ючерсні контракти на WTI торгувалися по 72,13 доларів за барель, що на 0,21 відсотка нижче попереднього закриття.

Як писало РБК-Україна раніше, Трамп закликав країни світу ізолювати режим Ірану.

Додамо також, що глава США раніше вимагав від ОПЕК негайно знизити ціни на нафту. Трамп заявив, що країни Близького Сходу не будуть довго в безпеці без Штатів.