ua en ru

НБУ вперше опублікував інформацію про керівництво і власників ліквідованих банків

НБУ вперше опублікував інформацію про керівництво і власників ліквідованих банків Фото: ілюстративне фото (pixabay.com)

Інформація стосується банків, ліквідованих не з ініціативи власників

Національний банк України (НБУ) на своєму веб-порталі вперше розмістив інформацію про керівників банків, а також інформацію про керівників та власників істотної участі в банках, які були ліквідовані не за ініціативою їх власників. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Як повідомляється, ця інформація оприлюднена на виконання вимог ч. 5 ст. 68 Закону України "Про Національний банк України" та міститься у розділі "Банківський нагляд" - "Реєстрація банків" на сторінках "Інформація про керівників банків" і "Керівники і власники істотної участі ліквідованих банків ".

На сторінці "Інформація про керівників банків" за допомогою автоматизованої системи пошуку можна знайти інформацію про керівників банків за наступними реквізитами:

- Прізвище та / або ім'я та по батькові особи;

- Посада, яку особа займала в банку (зазначаються тільки керівні посади);

- Найменування банку, у якому обличчя займало керівні посади;

- Код банку (МФО);

- ЄДРП банку;

- Визначена дата або період, який керівник працював у банку

Інформація про керівників та власників істотної участі в банках, які були ліквідовані не за ініціативою їх власників, розміщується на сторінці "Керівники і власники істотної участі ліквідованих банків". В закладці кожного банку розміщуються посилання на завантаження (завантаження) таких файлів формату pdf:

- "Керівники ліквідованого банку";

- "Власники істотної участі ліквідованого банку".

На сторінці "Керівники і власники істотної участі ліквідованих банків" розміщена інформація про керівників банків/власників істотної участі в банках, які займали посади/колишніх власниками істотної участі банку у банку на дату прийняття Національним банком рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних або на дату прийняття НБУ рішення про ліквідацію банку (якщо рішення про ліквідацію банку не передувало рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних)

Зазначена інформація надається по банках, рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію яких прийнято НБУ з власної ініціативи або за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у порядку, визначеному статтею 77 Закону України "Про банки і банківську діяльність", починаючи з 22 вересня 2012.

Звертаємо увагу, що джерелом інформації про керівників банків є дані, отримані Національним банком від банків. У разі виявлення будь-яких помилок або неточностей користувачі сайту можуть повідомити про це Національний банк, надіславши електронною поштою: managers.bank@bank.gov.ua уточнюючу інформацію. На вказану електронну адресу можна надсилати пропозиції та зауваження щодо роботи автоматизованої системи пошуку інформації про керівників банків, яка до грудня 2018 буде працювати в тестовому режимі.

Нагадаємо, Мінфін США вніс власників Альфа-Банку та Укрсоцбанку у "кремлівську доповідь".