ua en ru

НБУ посилив захист банківських приміщень

НБУ посилив захист банківських приміщень Ілюстративне фото (НБУ)

Вимоги до захисту приміщень банків посилено

Національний банк України (НБУ) посилив вимоги до захисту приміщень банків, які проводять роботу з готівкою та іншими цінностями. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НБУ.

Зазначається, що сьогодні, 22 серпня 2018 року, набула чинності постанова Правління НБУ №93 "Про затвердження Змін до Правил організації захисту приміщень банків в Україні". Документ було затверджено 14 серпня.

Як повідомили в Нацбанку, метою прийняття цієї постанови є необхідність вдосконалення вимог щодо організації захисту приміщень банків в Україні. Також документом уточнено норми щодо надання банками в оренду індивідуальних сейфів клієнтам.

Застосування документа дасть змогу також підвищити вимоги до захисту працівників банку, що здійснюють роботу з готівкою.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна 11 серпня 2018 року, Міністерство фінансів України розпочне регулярне звітування по державним банкам у четвертому кварталі 2018 року. Зокрема зазначалось, що протягом найближчих тижнів Мінфін разом з НБУ та банками буде опрацьовувати формат розкриття інформації з урахуванням вимог чинного законодавства, зокрема, банківської таємниці. До 1 вересня буде оприлюднено формат нової звітності, а 1 листопада вийде перший розширений звіт