ua en ru

НБУ пояснив прискорення росту ВВП України

НБУ пояснив прискорення росту ВВП України

Причиною прискорення росту ВВП України у ІІ кварталі став ранній старт збору врожаю

Темпи зростання реального ВВП України у ІІ кварталі 2018 року (3,8%) були вищими за очікування Національного банку. Про це йдеться коментарі НБУ щодо зміни ВВП.

Як зазначили в НБУ, відмінність між прогнозом Національного банку та фактичним показником пояснюється насамперед раннім стартом збору врожаю цього року.

"За вирахуванням цього чинника динаміка реального ВВП у цілому відповідала очікуванням Національного банку", - наголошується в повідомленні.

Як зазначили в НБУ, загалом основним рушієм зростання реального ВВП очікувано залишається внутрішній попит, насамперед споживчий.

Нагадаємо, відповідно до опублікованого у липні 2018 року макроекономічного прогнозу, Національний банк очікує, що у поточному році зростання реального ВВП пришвидшиться до 3,4%. Оновлений макроекономічний прогноз буде оголошено 25 жовтня 2018 року та опубліковано в Інфляційному звіті 1 листопада 2018 року.

Відзначимо, за даними Держстату, Валовий внутрішній продукт (ВВП) України у IІ кварталі 2018 року зріс на 3,8% у порівнянні з відповідним періодом 2017 року.