ua en ru

НБУ купив понад 159 млн доларів в листопаді, - Гонтарєва

НБУ купив понад 159 млн доларів в листопаді, - Гонтарєва Фото: НБУ купив понад 159 млн доларів на аукціонах

Чиста купівля валюти Нацбанком у листопаді перевищила 122 млн доларів

З початку листопада Національний банк провів 7 валютних аукціонів з купівлі іноземної валюти на загальну суму 159,2 млн доларів. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила голова НБУ Валерія Гонтарєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"З початку листопада НБУ провів 7 валютних аукціонів з купівлі іноземної валюти на загальну суму 159,2 млн доларів, включаючи сьогоднішній аукціон, коли ми купили 45,6 млн доларів", - заявила Гонтарєва, зазначивши, що в цілому чиста купівля валюти НБУ в листопаді склала 122,3 млн доларів.

За словами голови НБУ, репатріація дивідендів, як і у попередні місяці, не створювала істотного тиску на валютний ринок. Більш того, купівля валюти та її перерахування з метою репатріації дивідендів у листопаді продовжували скорочуватися.

"Протягом місяця на ці цілі було спрямовано лише 2,2% купленої компаніями валюти і це дещо менше, ніж 2,7% у вересні-жовтні цього року", - зазначила Гонтарєва.

За її словами, в червні-листопаді для репатріації дивідендів компанії придбали 491 млн доларів, а перерахували на ці цілі 599 млн доларів.

Нагадаємо, НБУ врегулював введення нової форми валютних інтервенцій.