ua en ru

НБУ в 10 разів збільшив штрафи за порушення валютного законодавства

НБУ в 10 разів збільшив штрафи за порушення валютного законодавства Фото: НБУ посилив санкції за порушення валютного законодавства

Також регулятор доповнив електронною формою перелік документів, що використовуються у взаємодії з органами валютного контролю

Національний банк України у 10 разів збільшив розмір штрафних санкцій за несвоєчасне подання, приховування або перекручення встановленої Національним банком звітності про валютні операції. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Згідно з повідомленням, відповідні зміни затверджені постановою правління НБУ від 18 жовтня 2016 року №394.

Так, за всі виявлені факти порушень вимог щодо звітності протягом періоду, що підлягає перевірці, передбачено накладення штрафу у розмірі до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Раніше застосовувався штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожний окремий факт такого порушення.

Крім того, НБУ доповнив електронними документами (їх копіями на паперових носіях) перелік документів, які приймаються НБУ і використовуються для обміну з іншими державними органами валютного контролю.

Ці документи також можуть служити підставою для застосування штрафних санкцій за порушення валютного законодавства.

Нагадаємо, НБУ більш ніж удвічі знизив обмеження для фізосіб по валюті і металів.