ua en ru

НАЗК просить Раду про проведення міжнародного аудиту агентства

НАЗК просить Раду про проведення міжнародного аудиту агентства Фото: голова НАЗК Наталія Корчак просить Раду про аудит агентства

Голова НАЗК Наталія Корчак переконана, що до міжнародного аудиту ухвалення будь-яких змін до закону про НАЗК буде передчасним

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) у понеділок, 3 квітня, направило до Верховної Ради звернення з проханням організувати проведення незалежної зовнішньої оцінки (міжнародного аудиту) ефективності функціонування НАЗК та роботи реєстру е-декларацій. Про це глава агентства Наталія Корчак повідомила у Facebook.

"В комісію пропоную включити народних депутатів України, міжнародних експертів, представників інститутів громадянського суспільства, а також вітчизняних фахівців у сфері запобігання корупції", - зазначила керівник НАЗК.

Корчак також вважає доречним, якщо до складу такої комісії будуть залучені також представники посольств та Представництва Європейського Союзу в Україні.

"Цілком переконана: до висновків незалежного міжнародного аудиту ухвалення будь-яких змін до Закону в частині НАЗК буде передчасним і недалекоглядним. Цілком вірогідно, що такі дії можуть поставити агентство у пряму залежність від тих органів і структур, які сьогодні не зацікавлені у нашій діяльності", - додала вона.

Щодо НАЗК, дискредитаційної кампанії, звинувачень у бездіяльності та змін до Закону "Про запобігання корупції" Розу...

Опубліковано Корчак Наталією 4 квітня 2017 р.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції подасть в суд на "Українські спеціальні системи" у зв'язку зі збоями в роботі системи е-декларування.