ua en ru

Нацрада винесла на громадське обговорення штрафи для телеканалів за порушення законодавства

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення винесла на громадське обговорення проект щодо розмірів штрафів для телеканалів за порушення законодавства. Про це на брифінгу повідомив голова Нацради Юрій Артеменко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нацрада виносить на громадське обговорення проект розмірів штрафів, які можуть накладатися на телерадіоорганізації та провайдерів програмних послуг за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення. Проект зазнав змін у порівнянні з торішньою редакцією", - заявив Артеменко.

За його словами, розрахунок розмірів штрафів буде відбуватися згідно з вартості ліцензії. Передбачається, що буде прийнято три категорії штрафів - 5%, 10% і 15% від вартості ліцензії.

Крім того, Артеменко уточнив, що, приміром, за заклики до ворожнечі сума штрафів для загальнонаціональних каналів має становити від 1 до 2 млн грн.

"Термін громадського обговорення триватиме один місяць. Після Нацрада передасть проект на узгодження в Кабінет Міністрів", - уточнив голова Нацради.

Нагадаємо, Нацрада винесла попередження телеканалу News One і радіо "Вiсти" за трансляцію інтерв'ю з Азаровим і Портновим, яких розшукує Інтерпол.