ua en ru

Нацрада реформ пропонує Раді вивчати законопроекти на відповідність європейському законодавству

Нацрада реформ пропонує Раді вивчати законопроекти на відповідність європейському законодавству Фото: заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків

За словами заступника голови АП, таке нововведення дозволить поліпшити якість законопроектів

Національний рада реформ пропонує комітетові Заради вивчати законопроекти на відповідність європейському законодавству. Про це в ході брифінгу за підсумками 13-го засідання Нацради реформ заявив заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, передає кореспондент "РБК-Україна".

За словами заступника голови АП, таке нововведення дозволить поліпшити якість законопроектів.

Кілька пропозицій було зроблено щодо законодавчих ініціатив, які плануються до розгляду у Верховній Раді. Попередньо направляти законопроекти на експертизу в Комітет Верховної Ради з питань Євроінтеграції, а також розглянути можливість внесення змін до регламенту Верховної Ради по опрацюванню законопроектів та вивчення їх на відповідність Європейському законодавству",- розповів Шимків.

Також на засідання Нацради реформ було запропоновано присвоїти всім законопроектів з питань лібералізації візового режиму статус "вищого пріоритету" і голосувати поза чергою.

Нагадаємо, Порошенко планує на цьому тижні зустрітися з керівниками парламентських фракцій і провести Національна рада реформ з питань імплементації всіх необхідних змін для виконання плану лібералізації візового режиму з ЄС.