ua en ru

Президент проведе Нацраду з питань внесення змін до безвізового режиму з ЄС

Президент проведе Нацраду з питань внесення змін до безвізового режиму з ЄС Фото: Петро Порошенко

Зняті політичні перешкоди на шляху надання Україні безвізового режиму з ЄС, залишилися технічні завдання

Президент України Петро Порошенко планує наступного тижня зустрітися з керівниками парламентських фракцій і провести Національна рада реформ з питань імплементації всіх необхідних змін для виконання плану лібералізації візового режиму з Європейським союзом. Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам у неділю ввечері.

"Подивіться, що зараз відбувається. Я впевнений в тому, що на наступному тижні є необхідність зустрітися з керівниками парламентських фракцій, і провести Нацрада реформ з питань імплементації всіх необхідних змін", - сказав він в інтерв'ю українським телеканалам, показаному в неділю ввечері.

Зазначається, що останній саміт Україна - ЄС чітко визначив, що політичні перешкоди на шляху надання Україні безвізового режиму з ЄС зняті і залишилися технічні завдання.

"З одного боку - уряд подав необхідні законопроекти і не має консенсусу в парламенті. Адже частина речей, які не відносяться до безвізового режиму, є в цих законопроектах, і потрібно негайно знайти цей компроміс. І я сподіваюся, що парламент нарешті здійснить цей крок і проголосує всі необхідні закони для безвізового режиму", - сказав Порошенко.

Крім того, за словами президента, необхідно виконати всі завдання, які знаходиться поза компетенцією парламенту, включаючи і питання боротьби з корупцією.

Нагадаємо, минулого тижня напередодні засідання Європейської Ради в Брюсселі 15-16 жовтня Порошенко обговорив з Туском ситуацію на Донбасі і європерспективи України.