ua en ru

Нацрада проведе позапланові перевірки 5 телекомпаній

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки 5 телекомпаніям на предмет дотримання чинного законодавства. Відповідне рішення було прийнято сьогодні під час засідання Нацради, передає кореспондент РБК-Україна.

"На підставі моніторингу та численних звернень громадян провести позапланові перевірки ПРАТ "Телеканал " Інтер", ТРК "Студія 1+1", ТОВ "Міжнародна комерційна телерадіокомпанія" ICTV, ТОВ "ТРК Україна", ТОВ "Телеканал Тоніс" на предмет дотримання вимог чинного законодавства", - йдеться в тексті рішення.

Крім того, Нацрада вирішила створити робочу групу з представників ради, РНБО, СБУ та профільних комітетів Верховної Ради для підготовки пропозицій щодо внесення змін у чинне законодавство України та створення ефективного плану протидії поширенню інформації, яка завдає шкоди честі та гідності громадян України і загрожує територіальній цілісності та національній безпеці.

Нагадаємо, 1 січня секретар РНБО Олександр Турчинов закликав Нацраду розглянути питання про позбавлення телеканалу "Інтер" ліцензії у зв'язку з трансляцією передач і концертів з участю осіб, що підтримують захоплення Криму і Донбасу.