ua en ru

У Нацполіції розповіли про результати боротьби з організованою злочинністю

У Нацполіції розповіли про результати боротьби з організованою злочинністю Фото: В'ячеслав Аброськін (npu.gov.ua)

За три місяці 2018 року розкрито 96 організованих груп

Оцінка роботи Національної поліції по ліквідації організованої злочинності - це реальні терміни ув'язнення для членів злочинних угруповань і злочинних організацій. Про це, як повідомляє пресс-служба Нацполиции, заявив перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін, під час селекторної наради з керівниками всіх територіальних підрозділів кримінальної поліції країни.

Зокрема, під час наради йшлося про результати роботи поліції з протидії організованій злочинності і про вирішення проблемних питань, які виникають на шляху притягнення зловмисників до відповідальності.

"Організована злочинність намагається впливати на криміногенну обстановку в регіонах нашої країни. І оцінка нашої роботи по ліквідації організованої злочинності – це реальні терміни ув'язнення для членів цих угруповань і злочинних організацій", – підкреслив Аброськін.

Також він повідомив, що за три місяці цього року розкрито 96 організованих груп (ОЗГ) і злочинних організацій (ЗО), зокрема, 9 банд. При цьому за аналогічний період минулого року було виявлено 55 ОЗГ, з них – 2 банди.

Все, за три місяці цього року закінчено досудове розслідування та направлено до суду 37 кримінальних проваджень стосовно організованих груп і організацій. До кримінальної відповідальності притягуються 140 учасників, що на 50 осіб більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Серед них – 39 організаторів і 101 виконавець, які обґрунтовано підозрюються у скоєнні 242 тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень.

Серед розкритих злочинів у складі організованих груп і організацій – умисні вбивства, зокрема, "на замовлення", злочини у сфері незаконного обігу зброї, десятки розбоїв та крадіжок.

Також, за три місяці цього року українськими поліцейськими затримано вісім так званих "злодіїв в законі" з інших країн.

"П'ятнадцять регіонів країни межують з іншими державами. Окремо повинні протидіяти організованим групам, сформованих на етнічній основі, які зсередини намагаються впливати на криміногенну ситуацію в Україні", – зазначив Аброськін.

Він поставив завдання всім керівникам територіальних підрозділів посилити роботу в зазначених напрямках і докласти максимум зусиль для того, щоб учасники злочинних груп і організацій отримали відповідне покарання.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Україні в березні-травні проводяться заходи з протидії незаконному обігу зброї та вибухівки.