ua en ru

Нацкомпослуг затвердила правила приєднання до теплових мереж

Сьогодні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, затвердила правила приєднання до теплових мереж. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"До сьогоднішнього дня відносини між власниками теплових мереж та юридичними або фізичними особами, які хотіли приєднатися до цих мереж, залишалися неврегульованими. Були відсутні порядок та правила приєднання новозбудованих об'єктів та обладнання до вже існуючих мереж. Ця ситуація була незручною як для підприємств теплокомуненерго, так і для власників новобудов. Комісія заповнила цю прогалину", - сказано у повідомленні прес-служби.

Згідно з новими правилами, приєднання до теплових мереж буде здійснюватися власником мереж та замовником на підставі типового договору. У договорі обов'язково мають бути передбачені зобов'язання власника щодо здійснення приєднання об'єкта та зобов'язання замовника щодо підготовки об'єкта до приєднання та здійснення оплати за приєднання.

Приєднання об'єкта замовника до теплових мереж має проходити такі обов'язкові етапи: подання замовником заяви власнику про приєднання об'єкта до теплових мереж; отримання технічних умов на приєднання (підключення); укладання замовником та власником договору про приєднання об'єкта до теплових мереж; розроблення та узгодження проектної документації для приєднання об'єктів до теплових мереж; оплата замовником власнику вартості приєднання відповідно до умов договору про приєднання; виконання сторонами зобов'язань, зокрема щодо здійснення заходів з приєднання об'єкта до теплових мереж; отримання акту готовності об'єкта до приєднання; виконання сторонами інших зобов'язань, що передбачені умовами договору; підписання сторонами інших документів, передбачених законодавством у сфері містобудівної діяльності.

Наразі правила приєднання до теплових мереж відправлено на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України, після чого вони наберуть чинності.

Читайте також: В Україні місцева влада може підняти тарифи на ЖКП через введення в тариф інвестскладової, - Захаров