ua en ru

Нацбанк ввів оновлені РНБО санкції проти Росії

Нацбанк ввів оновлені РНБО санкції проти Росії Фото: санкції проти Росії

Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування

Національний банк України оновив порядок застосування санкцій Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 16 вересня 2016 року проти Росії. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Постанову розроблено з метою продовження банкам України, небанківським установам, національному оператору поштового зв'язку механізму санкцій проти визначених РНБО осіб.

Крім того, дозволяється встановлення банком-емітентом особи власника електронного платіжного засобу для відмови у проведенні операцій з використанням електронного платіжного засобу особі-власнику, до якої були застосовані санкції.

Також надається можливість капіталізації дочірніх банків, зареєстрованих згідно із законодавством України, підсанкційними банками, для запобігання виведення з ринку українських банків, що в свою чергу, може призвести до додаткового навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб і бюджет України.

Також постанову розроблено з метою заборони українським банкам переказувати кошти на рахунки підсанкційних осіб і на власні рахунки українських банків, відкриті в підсанкційних особах, крім операцій, націлених на капіталізацію дочірніх банків, зареєстрованих згідно із законодавством України.

Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що санкції проти Росії тільки зараз починають давати результат.