ua en ru

Турчинов заявив, що санкції проти РФ тільки зараз починають давати результат

Турчинов заявив, що санкції проти РФ тільки зараз починають давати результат Фото: Турчинов заявив про результат від санкцій проти Росії

В Європарламенті розуміють необхідність продовження санкцій проти Росії

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що санкції проти Росії тільки зараз починають давати результат. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Так, Турчинов провів зустріч з головою підкомітету з безпеки Європейського Парламенту Анною Ельжбетою Фотигою та депутатами Європарламенту, в ході якої вони обговорили ситуацію на сході та агресію Росії проти України.

"Саме тому зараз говорити про зменшення чи послаблення санкцій, означало б ламати той єдиний фронт, який склався в Європі проти агресора - Росії… Навпаки слід почати посилювати санкції до досягнення конкретного результату - звільнення окупованих територій, припинення агресивних військових операцій РФ, і припинення гонки озброєння, яку зараз веде Росія", - зазначив секретар РНБО.

Крім того, він наголосив, що триває активна мілітаризація окупованого Криму.

"Там розміщується наступальна зброя, в тому числі така, що здатна нести ядерний потенціал. Аналогічний сценарій розгортається на Балтиці в Калінінградському регіоні", - підкреслив Турчинов.

У свою черг голова підкомітету з безпеки Європарламенту наголосила на підтримці ЄС реформ та євроінтеграційного курсу України, а також розумінні необхідності продовження санкцій проти РФ.

Нагадаємо, 31 жовтня 2016 року вступили в силу розширені санкції України проти РФ.