ua en ru

Нацбанк прогнозує уповільнення зростання економіки у II кварталі 2017

Нацбанк прогнозує уповільнення зростання економіки у II кварталі 2017 Фото: НБУ прогнозує уповільнення економічного зростання України

Блокада Донбасу продовжить надавати свій негативний вплив

Національний банк прогнозує подальше уповільнення зростання економіки в II кварталі 2017 року. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Згідно з прогнозом, у II кварталі продовжить відображатися на промисловому виробництві і вантажних перевезеннях негативний ефект від припинення транспортного сполучення, а також захоплення гірничо-металургійних підприємств на підконтрольних територіях.

Крім того, окремі види промисловості трапляться впливу додаткових факторів, які стримували їх активність. Зокрема до глибокого падіння виробництва електроенергії призведе також раннє завершення опалювального сезону і зупинка ТЕС, що працюють на антрациті.

Споживчий попит, за оцінками Національного банку, у II кварталі продовжить рости в умовах підвищення реальних заробітних плат населення, а також формування позитивних очікувань завдяки зміцненню курсу гривні щодо долара США.

У той же час поточна динаміка ВВП та його складових, незважаючи на активізацію приватного споживання і достатньо високий інвестиційний попит, свідчить про посилення ризиків, зростання ВВП за результатами 2017 може бути нижче прогнозу НБУ (1,9% р/р).

Нагадаємо, Кабінет міністрів прогнозує прискорення зростання ВВП України до 5% в 2020 році.