ua en ru

НАТО реорганізує командну структуру із-за російської агресії, - Столтенберг

НАТО реорганізує командну структуру із-за російської агресії, - Столтенберг Фото: Йенс Столтенберг (president.gov.ua)

8 листопада в Брюсселі відбудеться голосування за планом реорганізації командних структур НАТО

Організація Північноатлантичного договору (НАТО) в якості реакції на політику Росії планує істотно перетворити командну структуру. Про це повідомляє DW.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг повідомив, що 8 листопада, на зустрічі міністрів оборони у Брюсселі пройде голосування за планом реорганізації командних структур організації.

Глава Альянсу очікує, що учасники зустрічі затвердять проект, зокрема, будуть створені нові центри планування та управління операціями військово-морських сил, а також логістики.

Як зазначено, модернізація та реорганізація командної структури НАТО обговорюється вже довгий час. Таким чином, НАТО має намір відреагувати на сприймається на Заході як агресивну політику президента РФ Володимира Путіна.

Видання зазначає, що після закінчення холодної війни штат співробітників НАТО був зменшений з 22 тисяч до 6800 чоловік, а число головних штабів альянсу скоротилася з 33 до 7.

Нагадаємо, в кінці жовтня Столтенберг заявив, що якщо Москва не буде надавати достовірну інформацію про тип і масштаби військових навчань, подібним "Захід-2017", зростає ризик інцидентів, які можуть "вийти з-під контролю".