ua en ru

НАТО продовжує роботу місії в Афганістані на 2017

НАТО продовжує роботу місії в Афганістані на 2017 Фото: Столтенберг заявив про продовження невійськової місії Альянсу в Афганістані

Країни НАТО продовжуватимуть консультувати і навчати військові сили Афганістану аж до 2020 року

Північноатлантичний альянс продовжує роботу місії в Афганістані на 2017 рік. Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг сьогодні, 9 липня 2016 року, під час свого виступу на саміті НАТО в Варшаві.

"Ми тільки що закінчили нашу зустріч країн-членів Альянсу з Афганістаном, на якій був присутній президент країни Ашраф Гані. Ми прийняли кілька стратегічних рішень. Зокрема, мова йде про те, що ми посилимо і продовжимо нашу невійськову місію в Афганістані. Ми продовжимо надавати навчальну та консультативну допомогу, а також розвивати військові сили Афганістану. У найближчий місяць ми вирішимо, як буде працювати місія НАТО в 2017 році, в якій беруть участь Італія, Туреччина, Німеччина та інші країни Альянсу", - повідомив Столтенберг.


Генсек НАТО не уточнив, скільки військових буде брати участь у місії НАТО в Афганістані в 2017 році, але пообіцяв, що кількість солдатів, які беруть участь у невійськовій місії Альянсу, в наступному році буде не меншим, ніж у цьому - тобто близько 12 тис. осіб.

"Ми також готові продовжувати співпрацю з Афганістаном і вкладати в оборону цієї країни аж до 2020 року", - додав Столтенберг.

Країни-члени НАТО планують до 2020 року вкласти в оборону Афганістану близько 5 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні пройде засідання комісії НАТО-Україна.