ua en ru

НАТО та Колумбія підписали угоду про співпрацю в області оперативної інформації

НАТО та Колумбія підписали у вівторок, 26 червня, угоду про співробітництво в галузі оперативної інформації, заклавши основи подальшого зміцнення відносин двосторонньої взаємодії. Таким чином, Колумбія стала першою південноамериканської країною, що підписала подібну угоду з Північноатлантичним альянсом, передає агентство "Сіньхуа".

25 червня міністр оборони Колумбії Хуан Карлос Пінсон відвідав штаб-квартиру НАТО в Брюсселі, де разом із заступником Генерального секретаря організації Олександром Вершбоу їм був підписано вищезгадану угоду про співпрацю.

Вершбоу заявив про те, що НАТО готове взаємодіяти з країнами, що мають схожу з альянсом ціннісну концепцію. Незважаючи на те, що подібним угодою Колумбія офіційно не визнається як країни-партнера НАТО, даний документ - перший крок, зроблений двома країнами в напрямку зміцнення співробітництва в галузі безпеки.

За словами голови організації, НАТО встановлює партнерські відносини з широкому колом країн, дотримуючись позиції, згідно з якою "подолання глобальних проблем потребує глобального проекті", при цьому розвиток партнерських відносин з метою зміцнення співробітництва в галузі безпеки виступає в якості однієї з головних завдань альянсу.

Пінсон заявив про те, що Колумбія не може стати країною-членом НАТО, проте, прагнучи перейняти досвід організації в області боротьби з контрабандою наркотиків та тероризмом.

Нагадаємо, раніше 5 червня ліві лідери Латинської Америки засудили плани Колумбії про співпрацю з НАТО.