ua en ru

НАТО - це атавізм холодної війни, - Путін

НАТО - це атавізм холодної війни, заявив сьогодні Президент Росії Володимир Путін в ході відвідин російської військової бази в Таджикистані. "Незрозуміло, заради чого вона (організація) існує. Сьогодні немає конфлікту двох систем, і самих систем немає, немає і Варшавського договору. Значною мірою НАТО - це атавізм холодної війни, але це геополітичні реалії і ми з ними повинні рахуватися", - сказав Президент РФ.

"В цілому у нас вибудовуються непогані відносини з НАТО. Хотілося б, щоб альянс не виходив за рамки статутної діяльності, не розширював діяльність за рамки документів, які її обмежують, і не ставав глобальною організацією, щоб швидше трансформувався в чисто політичну організацію. Наші партнери з НАТО про це говорять", - також сказав Путін.

Разом з тим він додав, що якщо НАТО діє за дорученнями ООН, то може грати і позитивну роль, проте розширення військової інфраструктури у бік російських кордонів "завжди викликатиме у Росії обгрунтований неспокій". "Ми повинні влаштовувати свою політику так, щоб ці погрози зменшити. Так і діятимемо", - додав він.

Читайте також: Росія і Таджикистан продовжили термін оренди військової бази РФ на 30 років