ua en ru

Настрої влади та опозиції свідчать про перспективу вирішення питання Тимошенко, - депутат ЕП

Настрої українських влади та опозиції свідчать про перспективу вирішення питання засудженої екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, а, отже, й підписання угоди про асоціацію під кінець листопада. Про це за підсумками вчорашніх зустрічей делегатів групи Європейських консерваторів і реформаторів з представниками української державної влади та опозиції заявив депутат Європейського Парламенту Павел Коваль, передає "Польське радіо".

"Якщо хтось з нашої делегації уважно прислухався до голосу українських політиків, то виїжджав з України в переконанні, що найближчого четверга буде схвалений закон, який дозволить лікування Юлії Тимошенко за кордоном, а на вільнюському саміті угода про асоціацію Євросоюз-Україна буде підписана", - сказав Коваль і додав, що ведуться останні переговори.

"Безперечно, обидві сторони грають аргументами, в яких є елемент блефу, адже Захід не знає, чи Президент Янукович дійсно (попри таку велику кількість підготовчої роботи й викладення на стіл багатьох карт) готовий не підписувати угоду тільки з огляду на справу Тимошенко, - а Президент Янукович не знає, у випадку якого компромісу всі країни погодяться документ підписати", - додав євродепутат.