ua en ru

"Народний фронт": вихід з політичної кризи залежить від позиції Порошенка

Фракція "Народний фронт" вітає оприлюднені президентом пропозиції щодо можливих кандидатур на посаду нового прем'єр-міністра. Про це йдеться в заяві фракції "Народний фронт".

"Це відповідальний крок не лише для Банкової, а й для фракції БПП у парламенті, яка є ключовою формуючою силою для парламентської коаліції "Європейська Україна". Сьогодні розв'язок політичної кризи фактично залежить від позиції Президента Петра Порошенка - або країна продовжує реформи, або вимушено стає на паузу і повторює досвід політичного самогубства 2005 року", - йдеться у заяві.

У політсилі зазначили, що вчора прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував два варіанти виходу із нинішньої політичної кризи.

"Перший передбачає відновлення коаліції, посилення взаємодії між парламентськими фракціями і зміцнення нинішнього Кабінету міністрів. Відповідно до другого, Арсеній Яценюк звертається до президента з проханням взяти на себе відповідальність, представити нового прем'єр-міністра та провести переговори з парламентськими силами щодо підтримки як іншого уряду, так і альтернативної програми. Нарешті наше звернення було почуте", - нагадали у фракції.

Так, зазначається, що фракція "Народного фронту" вітає бажання своїх колег "припинити пусті балачки і зайнятися практичною роботою з виведення країни зі стану війни, економічної кризи і штучно створених політичних скандалів".

"Сподіваємося, що найближчим часом окрім прізвищ кандидатів на прем'єрське крісло ми почуємо ще й персональний склад нового уряду та його програму дій. Чим швидше ми матимемо чіткі прізвища майбутніх урядовців та реальні кроки з реформування країни - тим швидше вийдемо з політичної кризи", - підкреслили у прес-службі.

Найголовніше, на переконання фракції, полягає у тому, що новий уряд має отримати беззаперечну та стійку підтримку своїх ініціатив у парламенті, а не буде як чинний уряд зазнавати "цькування та безпідставної критики, яка набула форм середньовічного "полювання на відьом".

"Наша позиція чітка і зрозуміла. Чим швидше президент Петро Порошенко та його фракція у Верховній Раді остаточно визначаться з ім'ям нового прем'єра, назвуть новий склад уряду та оголосять програму його реформ - тим швидше країна вийде з кризи і продовжить курс реформ європейського зразка", - резюмували у фракції.