ua en ru

Нардепи від "Слуги народу" проходять детектор брехні: що відомо

Нардепи від "Слуги народу" проходять детектор брехні: що відомо Фото: Давид Арахамія та Олександр Дубинський (РБК-Україна)

Дубинський пройшов поліграф 23 жовтня, Арахамія проходить сьогодні

Нардепи від "Слуги народу" пройдуть детектор брехні через корупційний скандал, що виник у фінансовому комітеті парламенту. Всі подробиці - в матеріалі РБК-Україна.

Арахамія проходить поліграф

Питання: Чи брали ви хабарі за весь час роботи у Верховній раді?

Відповідь: Ні

Питання: Чи брали ви хабарі від представників великого бізнесу за весь час вашої каденції?

Відповідь: Ні

Питання: Чи брали ви гроші за свій голос від представників своєї ж фракції?

Відповідь: Ні

Питання: Чи брали ви гроші від представників ОПЗЖ?

Відповідь: Ні

Питання: Чи брали ви гроші від представників "ЄС"?

Відповідь: Ні

Питання: Чи брали ви гроші від представників "Батьківщини"?

Відповідь: Ні

Питання: Чи брали ви гроші від представників фракції "Голос"?

Відповідь: Ні

Питання: Чи брали ви гроші від представників депутатської групи "За майбутнє"?

Відповідь: Ні

Питання: Чи брали ви гроші від представників українського олігархату?

Відповідь: Ні

Питання: Чи брали ви гроші від представників олігархату якихось інших країн, крім РФ і України?

Відповідь: Ні

Питання: Чи брали ви гроші від представників депутатських фракцій?

Відповідь: Ні

Питання: Ви доручали організовувати голосування в інтересах когось із олігархів, силовиків чи Кабміну якимось членам своєї фракції?

Відповідь: Ні

Питання: Ви доручали Дубинському організувати більшість голосів саме проти проекту 2047?

Відповідь: Ні

Питання: Ви дійсно обгрунтовано підозрюєте когось із членів фракції в отриманні грошей за голосування на користь зацікавлених осіб, олігархів, Кабміну, силовиків?

Відповідь: Так

Питання: Ви знаєте хто з вашої фракції, і хочете природно приховати, отримував гроші за голосування на користь зацікавлених осіб: олігархів, Кабміну, силовиків?

Відповідь: Ні

Питання: Ви особисто отримували гроші за свій голос на користь таких осіб?

Відповідь: Ні

Питання: Чи довелося вам в цьому тесті збрехати хоча б на одне із запитань?

Відповідь: Ні

Арахамія сьогодні проходитиме поліграф

Глава фракції СН Давид Арахамія проходитиме сьогодні поліграф. У ході брифінгу перед тестуванням він зазначив, що наступного тижня члени фінкомітету пройдуть поліграф.

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія на детекторі брехні

Детектор брехні проходить глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія — триває розслідування можливого хабарництва у комітеті Ради з питань фінансів, податкової та митної політики. Зеленський закликав усіх членів комітету пройти перевірку на детекторі брехні

Опубліковано hromadske.ua Четвер, 24 жовтня 2019 р.

"Нам вже зробили пропозицію СБУ, у них гарний відділ поліграфологів, в Міноборони є великий відділ поліграфологів, НАБУ. Практично всі поліграфологи мають сертифікати ЦРУ. Всі хочуть нас перевірити. Я думаю, що це (перевірка, - ред.) буде в понеділок-вівторок. Понеділок, швидше за все", - сказав він.

Він також додав, що сьогодні він не зможе привести свідка по справі до студії "Право на владу", оскільки таку ідею не підтримали правоохоронці.

"На жаль свідка не буде сьогодні в студії, тому що йому заборонили правоохоронні органи, тому що є дві загрози. Перше - це витік даних, а по-друге, враховуючи, що кількість грошей в цій схемі дуже багато - десь 20 млн доларів на рік протягом останніх 5 років, тобто вже хтось заробив 100 млн доларів, є потенційні загрози самому депутатові і членам його родини. Я вам скажу так як є - до людини підійшли і дали законопроект просто в руки і кажуть треба зареєструвати", - розповів він.

Ще один нардеп від "Слуги народу" пройшла поліграф

Депутат від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк сьогодні, 24 жовтня, пройшла перевірку на детекторі брехні.

"Грошей вона не брала жодного разу ніяких за вирішення питань. Єдине що вона трохи приховує інформації про те, що подібні - це зафіксовано - пропозиції були", - цитує "112 Україна" слова поліграфолога Жаннетти Половнікової.

23 жовтня тест на поліграфі пройшов нардеп Олександр Дубинський, глава фракції Давид Арахамія пройде поліграф 24 жовтня.

Арахамія пройде поліграф завтра

Поліграфолог заявив, що не готовий провести тест для Арахамії сьогодні. Поліграф перенесли орієнтовно на 15:00 24 жовтня.

Нардепи від "Слуги народу" проходять детектор брехні: що відомо

Дубинський проходить поліграф

Питання: Вам особисто хтось висловлював, що підозрює вас в отриманні хабарів за лобіювання корупційних інтересів, що закладені в законопроекти, які йдуть саме через ваш комітет?

Відповідь: Ні

Питання: За весь час депутатства ви отримували будь-які фінансові винагороди за лобіювання будь-яких інтересів посади осіб, в т.ч. з ВРУ або ОП?

Відповідь: Ні

Питання: У випадку з законопроектом 2047 ви отримували гроші в сумі від 30 до 50 тисяч доларів?

Відповідь: Ні

Питання: За останні три місяці у вас були якісь домовленості про блокування або просування інших законопроектів за отримання грошової винагороди?

Відповідь: Ні

Питання: Чи була у вас домовленість з тими особами, яким було вигідно блокування законопроекту 2047 за грошову винагороду?

Відповідь: Ні

Питання: Ви обгрунтовано підозрюєте когось з членів вашого комітету в тому, що він проголосував проти законопроекту 2047 саме за хабар?

Відповідь: Ні

Питання: Чи знаєте ви, і хочете природно приховати, хто саме з членів комітету проголосував проти законопроекту 2047 за хабар?

Відповідь: Ні

Питання: Ви особисто проголосували проти проекту 2047 за хабар?

Відповідь: Ні

Питання: До інциденту з 2047 вам обіцяли платити гроші за будь-який інший законопроект?

Відповідь: Ні

Питання: Вам обіцяли заплатити гроші за голосування проти законопроекту саме 2047?

Відповідь: Ні

Питання: Чи довелося в даному тесті збрехати хоча б на одне із запитань?

Відповідь: Ні

Попередній результат очікується 28 жовтня

Результат проходження тесту на поліграфі очікується у понеділок, 28 жовтня. Проходження поліграфу проводитиметься без присутності журналістів. Першим з поліграфологом спілкуватиметься Дубинський.

Нардепи від "Слуги народу" проходять детектор брехні: що відомо

Арахамія та Дубинський прийшли проходити тест на поліграфі

Давид Арахамія та Олександр Дубинський прийшли проходити поліграф.

Нардепи від "Слуги народу" проходять детектор брехні: що відомо

Фото: РБК-Україна

Перед перевіркою, яка запланована на 20:00, нардепи проводять брифінг. Зокрема, Арахамія заявив, що завтра свідок по справі зустрічатиметься з правоохоронними органами. Дубинський зазначив, що тест на поліграфі займе до 40 хвилин на кожного.

Арахамія та Дубінський проходять детектор брехні.

Нардеп "Слуги народу" Дубінський та голова фракції Арахамія проходять перевірку на детекторі брехні. Все через скандал із ймовірним підкупом їхніх однопартійців

Опубліковано 24 Канал Середа, 23 жовтня 2019 р.

Качура вже пройшов перевірку на поліграфі

Депутат від "Слуги народу" Олександр Качура сьогодні вже пройшов перевірку на детекторі брехні за власною ініціативою.

"Так, пан Качура. Пішов сам і навіть не порадився з нами. Це його була (ініціатива - ред.). Тому що він є автором одного із законопроектів", - розповів Давид Арахамія.

Арахамія та Дубінський будуть двічі проходити поліграф

Давид Арахамія наголосив, що буде два тестування на поліграфі.

"Я вважаю, що ми (з Дубинським, - ред.) повинні перепройти, бо будуть потім якісь інсинуації, скажуть, що у вас з Дубінським один поліграфологом, а в інших - інший. Щоб цього не було", - заявив Арахамія.

Брифінг за підсумками засідання Уряду Гончарука YouTube: https://youtu.be/OxhuGrJSaqw

Опубліковано 5 канал Середа, 23 жовтня 2019 р.

Він також додав, що під час тестування нардепам задаватимуть по 5 запитань і зазначив, що перевірку має здійснювати державна компанія

"Я особисто хочу, щоб це була якась державна служба. Бо до державної служби поліграфу буде точно більше довіри, ніж до приватного. Тому я кажу, чи це буде СБУ, чи НАБУ, чи САП, чи головне управління розвідки. Мені байдуже", - заявив Арахамія.

Арахамія заявив, що має свідка щодо скандалу

"В чому є інтрига. Завтра на 1+1 в "Право на владу" я приведу свідка, який дасть свідчення щодо цих 30 тисяч долларів. Це свідок того, що гроші пропонували. У нас немає прямих доказів. Інакше вже б була інша розмова, не з журналістами, а з НАБУ", - сказав він.

Арахамія також заявив про готовність всіх депутатів від СН у комітеті пройти поліграф. Разом з тим, зазначив, що детектор брехні ще не має юридичної сили в Україні.

Зеленський закликав усіх членів фінкомітету Ради пройти детектор брехні

Президент України Володимир Зеленський відреагував скандал, який виник, вимагаючи пройти поліграф всім членам фінкомітету.

"Всі члени Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики повинні пройти перевірку на детекторі брехні", - заявив Зеленський, зазначивши, що у разі, якщо перевірка встановить ймовірність того, що хтось з депутатів брав гроші за голосування в комітеті, ними повинні зайнятися антикорупційні органи.

Арахамія і Дубинський заявили, що пройдуть поліграф

Голова фракції "Слуга народу" у ВР Давид Арахамія і заступник голови фінкомітету, нардеп Олександр Дубинський сьогодні, 23 жовтня, в прямому ефірі пройдуть детектор брехні через корупційний скандал.

В коментарі РБК-Україна Арахамія заявив, що перевірка на поліграфі відбудеться сьогодні о 20:00 і триватиме 2-3 години.

САП відкрила справу через корупційний скандал

САП відкрила справу через ынформацыю, поширену в ЗМІ, про можливі випадки корупції у фінансовому комітеті Ради. Мова йде про те, що 11 членів комітету нібито отримали по 30 тис. доларів за голосування проти законопроекту про ліквідацію корупційних схем при оцінці об'єктів нерухомості.

На даний момент в ЄРДР внесено відомості за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України - прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.