ua en ru

Нардеп Куніцин виступає проти поставок російської електроенергії Криму

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Сергій Куніцин колишній представником Президента України в Криму вважає, що на кримський ринок російську електроенергію поставляти не можна.

"Крим залежить на 85% від поставок електроенергії з України, але якщо Росія піде на те, щоб зайняти кримський ринок , навряд чи вона коли-небудь поступиться його назад. У нас є тільки один спосіб зупинити постачання російської електроенергії: ми не повинні ні в
жодному разі не погоджуватися на її транзит. І з економічної, і з політичної точки зору транзит недоцільний", - вважає Куніцин.

Він зазначив, що має намір поцікавитися в Міненерго, чому воно має намір поступитися кримський ринок Росії і постаратися переконати міністерство відмовитися від планів по транзиту російської електроенергії.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Міненерго розглядає можливість транзиту російської електроенергії в Крим через територію України. Це стало першим дорученням нового глави Міненерго Володимира Демчишина - підготувати зміни в нормативні акти Кабміну, щоб передбачити можливість забезпечити такий транзит.