ua en ru

Нардеп Ківалов уклав ситуативний союз з екс-мером Одеси Гурвіцем, - ЗМІ

Підконтрольні народному депутату Сергію Ківалову одеські ЗМІ активно критикують політику голови Одеської міської ради Геннадія Труханова, зокрема, за перепідпорядкування міських житлово-комунальних секторів (ЖКС) міськраді, чим було позбавлено райдержадміністрації значної частини повноважень. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Приватні настрої "Південної Пальміри": кого підтримує Одеса".

Відзначається, що перепідпорядкування ЖКС сталося напередодні парламентських виборів, коли Приморську районну міську адміністрацію (РМА) очолювала ставлениця Ківалова - Світлана Осауленко, яка в даний час керує депутатською групою "Морської партії" в міськраді Одеси.

"Одеські ЗМІ мусують інформацію про те, що Гурвіц з Ківаловим вже уклали ситуативний союз. Його суть зводиться до того, що на наступних мерських виборах буде балотуватися представник "Морської партії", колишній віце-мер Валерій Матковський, який має схожий з Трухановим електорат. Його участь має розбити рейтинг мера і підвищити шанси Гурвіца (екс-мер Одеси, можливий опонент Труханова на місцевих виборах, - ред.) на перемогу", - зазначає автор статті.

У матеріалі висувається припущення про те, що на користь вищевикладеної версії свідчить відмова Гурвіца обиратися на минулих парламентських виборах в окрузі Ківалова, щоб не зменшити шанси останнього на перемогу.

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді України було створено міжфракційне об'єднання "Одеса", головою якої обрано нардепа Сергія Ківалова.