ua en ru

Напруженість між США та КНДР може вилитися у великий конфлікт, - Трамп

Напруженість між США та КНДР може вилитися у великий конфлікт, - Трамп Фото: Дональд Трамп

Трамп заявив, що напруженість між США та КНДР може перерости у збройний конфлікт

Президент США Дональд Трамп заявив, що нинішня напруженість між Вашингтоном і Пхеньяном здатна перерости у великий збройний конфлікт. Про це повідомляє Reuters.

"Є шанс того, що ми можемо дійти до великого, великого конфлікту з Північною Кореєю. Безумовно. Нам би хотілося врегулювати речі дипломатичним шляхом, але це надзвичайно складно", - сказав Трамп.

При цьому Трамп висловив упевненість в тому, що голова КНР Сі Цзіньпін "дуже напружено" намагається сприяти вирішенню проблеми ядерних і ракетних розробок в КНДР і, зрозуміло, не хоче бачити потрясіння і смерть".

Повідомляється, що президент США відкинув заклик глави тайванської адміністрації Цай Інвень провести нову телефонну розмову в додаток до тої, яка відбулася між ними в грудні минулого року після перемоги Трампа на листопадових виборах.

Нагадаємо, 27 квітня, постійний представник Сполучених Штатів Америки в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй Ніккі Хейлі закликала Радбез ООН чинити тиск на Росію для врегулювання ситуації в Сирії.

При цьому Хейлі розкритикувала слова російського дипломата про те, що РФ працює в інтересах миру в Сирії.