ua en ru

Постпред США при ООН закликала до тиску на Росію

Постпред США при ООН закликала до тиску на Росію Фото: Ніккі Хейлі

Хейлі розкритикувала слова російського дипломата про те, що РФ працює в інтересах миру в Сирії

Сьогодні, 27 квітня, постійний представник Сполучених Штатів Америки у Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй Ніккі Хейлі закликала Радбез ООН чинити тиск на Росію для врегулювання ситуації в Сирії. Про це повідомляє Washington Examiner.

При цьому Хейлі розкритикувала слова російського дипломата про те, що РФ працює в інтересах миру в Сирії.

"Я вислухала мого російського колегу, і він говорить про дипломатію і меншу критику сирійського режиму. У часи, коли ми дійсно могли б зробити щось в якості Ради Безпеки, хто є єдиною державою-членом, яка продовжує захищати режим, який блокує цю гуманітарну допомогу?" - сказала вона, звертаючись до представника Росії.

Вона також сказала, що Росія може зупинити насильство в Сирії, якщо виявить бажання.

"Багато хто з вас сказали, що нам потрібно чинити тиск на сирійський режим. Це насправді не так. Ми повинні чинити тиск на Росію, тому що Росія продовжує прикривати сирійський режим. Росія як і раніше дозволяє їм блокувати гуманітарну допомогу для людей, які її потребують...Росія продовжує прикривати лідера, який використовує хімічну зброю проти свого народу. Росія продовжує накладати вето, і Асад продовжує робити це, тому що вони знають, що Росія продовжить прикривати їх", - зазначила Хейлі.

Після її виступу представник Росії заявив, що РФ, Туреччина та Іран "роблять важку роботу", щоб забезпечити припинення бойових дій.

Відзначають, що тиск США на Росію зріс в Радбезі ООН при президентові Дональді Трампі, особливо після спроби Росії блокувати резолюції, що засуджують хімічні атаки в Сирії.

Нагадаємо, сили Асада і РФ нанесли авіаудар по провінції Ідліб, щонайменше 19 осіб загинули.