ua en ru

НАЗК внесло приписи голові Вищої ради правосуддя та начальнику ДФС в Києві

НАЗК внесло приписи голові Вищої ради правосуддя та начальнику ДФС в Києві Фото: НАЗК

Приписи внесені відносно судді Приморського районного суду Одеси та заступника начальника податкової інспекції у Подільському районі Києва

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло приписи про порушення вимог антикорупційного законодавства голові Вищої ради правосуддя Ігорю Бенедисюку та начальнику Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) України в Києві Людмилі Демченко. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Повідомляється, що внесено припис щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону голові Вищої ради правосуддя та начальнику Головного управління ГФС в Києві відносно судді Приморського районного суду Одеси та заступника начальника Державної податкової інспекції у Подільському районі Головного управління Державної фіскальної служби в Києві. Відповідні рішення були прийняті на засіданні Національного агентства.

Так, за результатами перевірки декларацій за 2015 і 2016 роки, представленої суддею Приморського районного суду Одеси, встановлено подання недостовірних відомостей. Суддя не вказав інформацію про 1/3 квартири загальною площею 37,0 кв. м і про отриманий дохід від її продажу в 2016 році, а також про 1/2 земельної ділянки загальною площею 0,0180 га і невірно вказав суму доходу у вигляді допомоги на дитину.

Заступник начальника Державної податкової інспекції у Подільському районі при подачі декларації за 2016 рік не відбив інформацію про паркоместе, яке належить йому на праві власності.

Дії суб'єктів декларування не містять ознак правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та статтею 366-1 Кримінального кодексу України, оскільки задекларовані відомості відрізняються від достовірних на суму меншу, ніж 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Нагадаємо, раніше НАЗК внесло припис про порушення вимог законодавства голові Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Наталія Гудзь.