ua en ru

НАЗК внесло припис меру Трускавця

НАЗК внесло припис меру Трускавця Фото: Андрій Кульчинський (facebook.com Андрій-Кульчинський)

НАЗК також внесло припис ректорові приватного закладу вищої освіти

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис міському голові Трускавця Андрію Кульчинському стосовно директора комунального підприємства "Парк "Курортний" Назара Веретки. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Вказано, що Веретка має потенційний конфлікт інтересів, зумовлений спільною роботою зі своєю сестрою.

"Агентство вимагає вжити заходів врегулювання потенційного конфлікту інтересів у директора підприємства у спосіб і порядок, визначені законом "Про запобігання корупції", провести службове розслідування та розглянути питання щодо притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що неврегульований потенційний конфлікт інтересів у діяльності директора підприємства також призвів до виникнення реального конфлікту інтересів. Так, стосовно Назара Веретки нацагентство склало та направило до суду протоколи за частинами першою та другою статті 172-7 Кодексу про адміністративні правопорушення за фактом прийняття на роботу своєї сестри в умовах реального конфлікту інтересів.

Крім того, НАЗК внесло припис ректорові приватного закладу вищої освіти "Інститут екології, економіки і права" Олені Биковській у зв’язку з тим, що проректор інституту Олександр Нікандров порушив вимоги частини четвертої статті 12 закону "Про запобігання корупції", а саме не надав копії документів на письмовий запит агентства.

"Приписи Національного агентства є обов’язковими до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП", - додали у НАЗК.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, НАЗК внесло ще п'ять розпоряджень про порушення вимог антикорупційного законодавства. Зокрема, одне з розпоряджень внесено голові Антимонопольного комітету (АМКУ) Юрію Терентьєву.

Крім того, НАЗК внесло припис міністру культури України Євгену Нищуку щодо генерального директора Національного музею історії України у Другій світовій війні Івана Ковальчука.