ua en ru

НАЗК внесло припис голові Антимонопольного комітету

НАЗК внесло припис голові Антимонопольного комітету Фото: Юрій Терентьєв (РБК-Україна)

Терентьєв призначав людей на посади без проведення перевірок

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) під час засідання внесло ще п'ять приписів про порушення вимог антикорупційного законодавства. Зокрема один із приписів внесено голові Антимонопольного комітету (АМКУ) Юрію Терентьєву, передає НАЗК.

Встановлено порушення ним вимог статей 57-58 Закону при організації проведення спеціальних перевірок. Зокрема, виявлено випадки призначення осіб на посади в АМКУ без проведення стосовно них спецперевірок в повному обсязі, а саме без отримання інформації від Міністерства юстиції. Виявлено також порушення терміну направлення запитів до відповідних державних органів при проведенні спецперевірок.

"Встановлено, що посадові особи комітету, не дотримавши вимоги статті 49 Закону, не повідомили Національне агентство про 5 випадків неподання чи несвоєчасного подання декларацій колишніми працівниками АМКУ, а також не забезпечили умови для здійснення повідомлень працівниками АМКУ про порушення вимог Закону іншою особою через офіційний веб-сайт комітету, як передбачено статтею 53 Закону", - зазначили в НАЗК.

Крім того, внесено приписи начальнику Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Вадиму Чувпилу стосовно посадової особи управління Світлани Добжинської та начальнику Північного офісу Держаудитслужби Олександру Кабанову стосовно посадової особи Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області Еліни Москаленко.

Установлено, що Світлана Добжинська та Еліна Москаленко не передали належні їм корпоративні права в управління іншим особам протягом 30 днів після призначення на посаду, чим порушили вимоги статті 36 Закону.

"На запит НАЗК до Томашпільської РДА Вінницької області, надісланий для з’ясування обставин стосовно дотримання Москаленко порядку передачі в управління корпоративних прав, райдержадміністрація не надала запитувані документи. У зв’язку з цим внесено припис голові РДА Олександру Закорченному", - додали в Нацагентсві.

Ще один припис внесено начальнику управління соціальної та молодіжної політики Хмільницької РДА Вінницької області Олександру Шеметі стосовно керівника одного з відділів цього управління Мечислава Яворського. Останній мав потенційний конфлікт інтересів в період перебування у його прямому підпорядкуванні рідної сестри його дружини.

Нагадаємо, 21 серпня НАЗК направило до суду 28 адмінпротоколів стосовно ректора Державного університету телекомунікацій Володимира Толубка, який не дотримувався вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів при встановленні премій.