ua en ru

НАЗК направило до суду адмінпротоколи щодо замголови МОЗ та депутата Київради

НАЗК направило до суду адмінпротоколи щодо замголови МОЗ та депутата Київради Фото: Ольга Стефанишина (РБК-Україна)

Загалом же НАЗК направило до суду 8 протоколів щодо несвоєчасного подання декларацій

Національне агентство з питань запобігання коррупції (НАЗК) направило до суду протоколи про адміністративні порушення щодо замголови Міністерства охорони здоров'я Ольги Стефанишиної та депутата Київської міської ради Юрія Сулиги. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу Нацагентства.

Загалом же НАЗК направило до суду 8 протоколів щодо несвоєчасного подання декларацій та неподання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

"Заступник міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції Ольга Стефанишина несвоєчасно подала щорічну декларацію за 2017 рік. Стосовно чиновниці складено протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією. Протокол направлено до суду", - сказано у повідомленні.

Також складені протоколи стосовно трьох співробітників Київської митниці ДФС, а також службовців Київської міської ради та секретаріату Вищої ради правосуддя у зв`язку з несвоєчасно поданими деклараціями перед звільненням та після нього.

"Депутат Київської міської ради Юрій Сулига не повідомив Національне агентство про суттєві зміни в майновому стані у зв’язку з набуттям у власність автомобіля Ауді вартістю 1 млн 380 тис. грн", - зазначили у відомстві.

При цьому агентство нагадує, що складення протоколу і передача його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адмінправопорушення у судовому порядку.

Як писало РБК-Україна, НАЗК за результатами позапланових перевірок на ДП "Первомайськвугілля" і в Фонді державного майна України внесло приписи міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику і в.о. глави ФДМ України Віталію Трубарову.

Нагадаємо, Нацагентство виявило порушення у деклараціях уповноваженого Верховної ради з прав людини Людмили Денисової і ще 8 чиновників.