ua en ru

НАЗК направило в прокуратуру 13 висновків про порушення в деклараціях чиновників

НАЗК направило в прокуратуру 13 висновків про порушення в деклараціях чиновників Фото: НАЗК (УНІАН)

Висновки направлені в прокуратуру та Нацполіцію

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) затвердило та направило до органів прокуратури та Національної поліції ще 13 обґрунтованих висновків щодо декларування недостовірної інформації та неподання декларацій. Рішення про це прийняті на засіданні агенства, передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу відомства.

Так, затверджено та направлено до Нацполіції обґрунтований висновок за результатами повної перевірки декларації заступника голови Чорноморської міської ради Одеської області Сергія Биченка за 2016 рік.

"Посадовець не зазначив інформацію про квартиру дружини площею 63,5 кв м і вартістю 412 750 грн, відобразив недостовірні відомості про вартість 2-х земельних ділянок, що належать дружині, загальною площею 2 872 кв м, а також недостовірно вказав власні доходи у вигляді заробітної плати на суму 27 517 грн. Загалом відомості, вказані заступником міського голови у декларації, відрізняються від достовірних на суму 793 917 гривень", - йдеться у повідомленні.

За результатами контролю своєчасності подання декларацій складено 12 обґрунтованих висновків щодо неподання щорічних декларацій, декларацій перед та після звільнення стосовно посадовців Головного управління ДФС у Київській області, прокуратури Кіровоградської області, інспекторів Управління патрульної поліції у м. Харкові, Кропивницької та Личаківської виправних колоній. Відповідні обґрунтовані висновки направлено до органів прокуратури та Національної поліції.

Зазначимо, затвердження обґрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Нагадаємо, за результатами аналізу звітів політичних партій за ІІ квартал 2018 року затверджено ще 29 висновків про результати аналізу звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.

Раніше НАЗК прийняло рішення про направлення до правоохоронних органів 13-ти обґрунтованих висновків стосовно 9-ти посадових осіб щодо виявлення ознак кримінальних правопорушень, пов’язаних з корупцією. Зокрема, не дотрималась вимог законодавства, подаючи декларації, народний депутат Людмила Денісова.