ua en ru

Напади бойовиків у Нігерії: близько 30 загиблих

Напади бойовиків у Нігерії: близько 30 загиблих Фото: Нігерія

Під одного з них вони увірвалися до мечеті, де перерізали горло щонайменше 20 прихожанам

Бойовики радикального ісламістського угруповання "Боко Харам" вчинили напади на кілька сіл на північному сході Нігерії. Про це повідомляє Німецька хвиля.

Як повідомив один із очевидців, під час одного з них вони увірвалися до мечеті, де вбили щонайменше 20 прихожан, перерізавши їм горло.

Крім того, внаслідок нападу на інше розташоване неподалік село того ж дня загинули ще, як мінімум, восьмеро осіб, стверджує очевидець.

Досі влада нічого не повідомляла про напади дводенної давності. Згаданим нападам передував обстріл бойовиками мінівена у тому ж районі країни. Тоді загинуло шість пасажирів.

За інформацією представників загонів місцевої самооборони, нападники на мечеть прибули до села на мотоциклах та мікроавтобусах. Після розправи вони позабирали продукти харчування і худобу.

Після торішніх поразок, яких терористи зазнали від урядових військ, вони вдалися до тактики нападів на цивільне населення. Дедалі частіше до участі в терактах залучають смертників.

Ісламістське угрупування "Боко Харам" активно діє у цій частині Нігерії, а також у прикордонних районах у Камеруні, Нігері та Чаді. Із 2009 року це угруповання вбило щонайменше 17 тисяч людей. Ще близько 2,6 мільйона людей змушені були залишити свої домівки через дії бойовиків.

Нагадаємо, 10 лютого дві смертниці підірвали себе на півночі Нігерії, в результаті чого понад 60 людей загинуло.