ua en ru

Напад на генконсульство України в Ростові контролювало російське ГРУ, - ІВ

Напад на генконсульство України в Ростові контролювало російське ГРУ, - ІВ Фото: напад на генконсульство України в Ростові

Інструктаж нападників був проведений на військовій базі

Напад на генеральне консульство України в Ростові-на-Дону, яке сталося в ніч на 13 червня 2015 р., контролювало Головне розвідувальне управління Генштабу Збройних сил Росії. Про це у своєму Facebook повідомив керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"За оперативними даними групи "Інформаційний опір", до нападу на генеральне консульство України в Ростові-на-Дону (РФ) в ніч з 12 на 13 червня має пряме відношення Головне розвідувальне управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації (ГРУ ГШ ЗС РФ)", - написав Тимчук.

За його даними, перед прибуттям на місце провокації (пер. Халтурінскій 28\40, де розташоване генконсульство України) збір та інструктаж нападників був здійснений на території "бази підготовки" російських найманців для Донбасу (розташована в Ростові-на-Дону, вул. район Лівобережна).

"Дана "база" - об'єкт ГРУ ГШ ЗС РФ, де під керівництвом інструкторів 22-ї окремої бригади спеціального призначення (22 обрСпН, командир - Хоптяр Андрій Євгенович) бойовики з Донбасу і найманці з числа громадян РФ проходять підготовку перед відправкою в Україну для участі в бойових діях (зокрема, готуються снайпери, коригувальники артвогню, мінери-підривники, гранатометники тощо)", - зазначив Тимчук.

По оперативным данным группы «Информационное Сопротивление», к нападению на генеральное консульство Украины в Ростове-на...

Posted by Дмитрий Тымчук on 15 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, МЗС України вимагає від РФ відшкодування збитків від нападу на генконсульство.