ua en ru

Податковий комітет ВР до 2 жовтня очікує від Кабміну відповіді щодо "євроблях"

Податковий комітет ВР до 2 жовтня очікує від Кабміну відповіді щодо "євроблях" Фото: Ніна Южаніна (РБК-Україна)

Робота над законопроектами зможе продовжитись лише після того, як комітет отримає відповідь щодо правок

Комітет Верховної ради України з питань податкової та митної політики очікує, що міністерства нададуть термінову офіційну відповідь стосовно правок до законопроектів про розмитнення авто на єврономерах. Про це у коментарі РБК-Україна розповіла голова комітету Ніна Южаніна.

За її словами, законопроекти мають бути збалансованими.

"Робота над законопроектами зможе продовжитись лише після того, як ми отримаємо офіційну відповідь від міністерств. Вчора (18 вересня, - ред.) звернення від комітету було направлено до всіх міністерств з проханням терміново надати відповідь з приводу їх точки зору про поправки, які надані до другого читання. Чи нададуть нам офіційну відповідь від міністерств до 2 жовтня, я не знаю. Після відповіді від міністерств нам ще потрібно буде провести засідання комітету", - заявила Южаніна.

Голова комітету наголосила, що відповіді очікують від Міністерства фінансів, Міністерства інфраструктури, МВС, ДФС та Прикордонної служби.

"Міністерствам розіслані таблиці до другого читання, щоб нам надали пропозиції щодо підтримки тих чи інших поправок. До законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу подана 91 поправка. До законопроекту про внесення змін до Митного кодексу - більше 60… Протягом двох років робочі групи вибудовували ланцюжок дій. Але якщо міністерствами не будуть підтримані певні пропозиції, то має бути ця робота перебудована", - додала вона.

За словами парламентаря, поправки до двох законопроектів про авто з Європи подавались як народними депутатами, так і представниками громадськості.

Нагадаємо, Южаніна зазначила, що парламент зможе розглянути законопроекти про розмитнення автомобілів на єврономерах у другому читанні в листопаді. За її словами, протестуючим необхідно почекати, поки робота над підготовкою законопроектів до другого читання не завершиться.

Як писало РБК-Україна раніше, біля будівлі Кабінету міністрів України сьогодні, 19 вересня, проходить мітинг водіїв автомобілів з іноземною реєстрацією. Серед основних вимог мітингувальників - прийняття законопроектів щодо поліпшення розмитнення автомобілів із іноземною реєстрацією, а також виділення коштів на ремонт доріг в Україні.