ua en ru

Податкова міліція в Одеській обл. виявила рекордні обсяги контрабандного металобрухту

Податкова міліція Державної фіскальної служби України (ДФС) за підсумками перевірок морських суден в Одеській області виявила рекордні обсяги контрабандного металобрухту. У рамках спецоперації "Рубіж" на двох суднах під прапором Мальти і Комбоджі заарештовано 8,5 тис. тонн металобрухту на суму понад 45 млн грн.

В цілому, податкова міліція виявила порушення податкового законодавства на суму понад 1,6 млрд грн у компанії, яка займається оптовою торгівлею, експортом брухту.

Як повідомив заступник начальника оперативно-аналітичного відділу ДФС Йонас Андруліс, контрабандний металобрухт постачався через фіктивну фірму, засновником якої є громадянка, яка проживає на території Донецької області.

Для визначення кола осіб, причетних до організації контрабанди металобрухту, порушено кримінальну справу за статтею частини 3 статті 209 Кримінального кодексу україни "Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом". Імена підозрюваних в інтересах слідства не розголошуються.

Зазначимо, що найбільшими експортерами металобрухту в Україні є ПФГ "Укрмет", холдинг "КВВ-груп", а також група компаній "Євро Метал Інвест".