ua en ru

У "Нафтогазі" розповіли, коли підпишуть угоду із "Київтеплоенерго"

У "Нафтогазі" розповіли, коли підпишуть угоду із "Київтеплоенерго" Фото: "Київтеплоенерго" (УНІАН)

Угоду буде підписано після переведення боргів "Київенерго" на "Київтеплоенерго"

У НАК "Нафтогаз України" розповіли, коли підпишуть угоду із КП "Київтеплоенерго". Про це сьогодні журналістам повідомив голова правління НАК Андрій Коболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив Коболєв, Київрада нещодавно підтримала позицію, що борги "Київенерго" мають бути передані новій компанії, якою є "Київтеплоенерго".

"Наскільки я розумію, Київрада нещодавно підтримала цю позицію, що борги, згідно із законом України, повинні бути передані чи переведені на нову компанію...Як тільки буде завершений процес переведення цих зобов’язань, які вимагаються законом, "Нафтогаз" буде готовий підписувати цю угоду. Ми чекаємо на це переведення і я вітаю той крок, який зробила Київрада і ми, як "Нафтогаз", зацікавлені, щоби ця проблема була вирішена найближчим часом", - сказав Коболєв.

Як повідомлялося раніше, заборгованість "Київенерго" перед "Нафтогазом" складає приблизно 3,3 млрд гривень, з них 729 млн гривень - заборгованість держави по субвенції, 2,6 млрд гривень - заборгованість споживачів перед "Київенерго".

"Нафтогаз" не погоджувався підписувати договір з "Київтеплоенерго" через відмову КМДА приймати на КП "Київтеплоенерго" борги, які раніше були сформовані "Київенерго" перед НАК. Як зазначили у "Нафтогазі", така позиція КМДА суперечить ст. 22 Закону України "Про теплопостачання".

Нагадаємо, 11 вересня Київрада погодила прийняття боргів ПАТ "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України".

Зазначимо, на початку сепня Київська міська державна адміністрація (КМДА) прийняла рішення розпочати переговори про мирову угоду щодо прийняття "Київтеплоенерго" заборгованості "Київенерго" перед НАК.