ua en ru

"Нафтогаз" укладатиме нові договори з підприємствами ТКЕ

"Нафтогаз" укладатиме нові договори з підприємствами ТКЕ Фото: НАК "Нафтогаз України" (РБК-Україна)

Нова договірна кампанія почнеться з 18 жовтня

Підприємствам теплокомуненерго необхідно буде після 18 жовтня повторно підписати договори з НАК "Нафтогаз України" у зв'язку із новим рішенням уряду щодо покладання спецобов'язків на компанію. Про це сьогодні під час селекторної наради щодо початку опалювального сезону повідомив перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома, передає кореспондент РБК-Україна.

"Спецобов'язки, як усім добре відомо, продовжені до 18 жовтня. Уряд до цього прийме відповідне рішення стосовно того, чи подовжувати чи ні, чи змінювати умови спецобов'язків. Це 100%-во не компетенція НАК "Нафтогаз України", але в будь-якому разі нова договірна кампанія почнеться з 18 жовтня. За відсутності договору ніякі господарські операції у тому числі і газопостачання відбуватися не може", - сказав він.

Перелома додав, що НАК створить максимально комфортні умови для підписання контрагентами необхідних договорів. Він нагадав, що попереднього разу постанова про покладення спецобов'язків була опублікована у суботу, 29 вересня, тому для надання можливості ТКЕ своєчасно підписати нові договори "Нафтогаз" зробив суботу та неділю робочими днями.

Як повідомляло РБК-Україна, уряд поклав спецобов'язки на "Нафтогаз" із постачання газу до 18 жовтня.

Нагадаємо прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомляв, що станом на 2 жовтня поточного року Кабмін ще не досяг домовленості з МВФ щодо ціни на газ. Разом з тим, в Кабміні сподіваються, що МВФ зважатиме на економічну ситуацію в Україні.