ua en ru

Кабмін зберіг ціну газу для населення на теперішньому рівні

Кабмін зберіг ціну газу для населення на теперішньому рівні Фото: Ігор Насалик (РБК-Україна)

Таке рішення буде діяти до 18 жовтня 2018 року

Кабінет міністрів ухвалив рішення продовжити дію спеціальних зобов'язань (ПСО) для Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Про це РБК-Україна повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

За словами Насалика, дію спецзобов'язань продовжили до 18 жовтня 2018 року.

Відзначимо, згідно з рішенням уряду від 29 серпня зобов'язання були продовжені до 1 жовтня. Їхню дію продовжували кілька місяців через те, що українська сторона вела переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ), який наполягає на підвищенні цін на газ для населення до рівня імпортного паритету.

Цього тижня міністр соціальної політики Андрій Рева підкреслив, що уряд може відмовитися від підвищення цін на газ і продовжити спецзобов'язання для "Нафтогазу", поки не досягнуто домовленостей з МВФ.

У той же час, за інформацією джерел РБК-Україна в уряді, розглядається варіант підвищення тарифів на газ для населення тільки після прийняття держбюджету-2019. Видання вже повідомляло, що МВФ готовий продовжити співпрацю з Україною лише після того, як парламент затвердить збалансований бюджет.