ua en ru

З початку викидів на "Титані" окупаційна "влада" просила воду у Херсонській області

З початку викидів на "Титані" окупаційна "влада" просила воду у Херсонській області Фото: завод "Кримський титан" (mtot.gov.ua)

"Влада" зв'язалася з керівництвом Херсонської області і просила воду для нібито покриття кислотного накопичувача

У перші дні викидів в Криму окупаційна влада зв'язалася з керівництвом Херсонської області і просила воду для нібито покриття кислотного накопичувача. Пізніше стало відомо, що джерелом викидів став не кислотний накопичувач, а завод "Кримський Титан", повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, передає "Громадське".

"У перші дні викиду в них була панічна ситуація. Вони виходили на нас і просили воду. Просили воду вони нібито на те, щоб покрити накопичувач кислотний площею 43 квадратних кілометри", - сказав голова ОДА.

В прес-службі Херсонської ОДА розповіли, що в результаті вивчення цієї ситуації і лабораторних досліджень було виявлено, що основним джерелом забруднення є саме діяльність заводу "Титанові інвестиції", а не кислотний накопичувач, половина якого розташована на території Херсонської області.

Воду ніхто давати не збирається. У випадку, якщо завод «Титан» продовжить труїти населення, то ми розробили радикальні міри з метою зупинення його діяльності. Побудувана сучасна стаціонарна дамба. Будували її для того, щоб додатково зрошувати понад 7 тис га земель в Херсонській області. Ми маємо чітку позицію - дамба збудована, воду через Північно-Кримський канал на окупований Крим не подамо", - повідомив Гордєєв.

Нагадаємо, на кордоні з тимчасово окупованих РФ Кримом працює пересувна моніторингова лабораторія.

Зазначимо, раніше РБК-Україна повідомляло, що на півдні Херсонської області оголошено евакуацію у зв'язку з забрудненням у Криму в результаті збоїв у роботі "Кримського титану.